Deur kapot

Deur kapot

Werkt uw deur niet meer naar behoren? Opent of sluit uw deur niet meer goed? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Erg vervelend als u naar een lange dag het huis niet meer in kunt! Het kan zijn dat er een poging tot inbraak is gedaan bij u of dat de deur door de jaren heen wat verzakt of versleten is. Of uw sleutel breekt af in het slot. In al deze gevallen is het mogelijk om uw deur te laten repareren en te herstellen.

Deuren zijn er in diverse denkbare soorten en maten. Het is de toegang tot uw huis en het is prettig als dit allemaal naar behoren functioneert. De mogelijkheden zijn enorm, denk daarbij aan naar binnendraaiende of naar buitendraaiende deuren, dubbele deuren, paniekdeuren, binnendeuren en draaikiepdeuren. In kunststof, aluminium en houten kozijnen zijn ontzettend veel mogelijkheden. Iedere deur, ongeacht kunststof, aluminium of hout dient veilig te zijn en te voldoen aan bepaalde eisen.

Sloten, cilinders, scharnieren en deurbeslag worden steeds verder ontwikkeld om de optimale veiligheid te kunnen bewerkstelligen. Maar het kan altijd gebeuren dat er iets kapot gaat.

Slot kapot

Een deur wordt dagelijks veel gebruikt en het deurslot hierin krijgt veel te verduren. U sluit uw huis natuurlijk af als u weggaat. Maar wat te doen als u sleutel blijft ronddraaien in het slot of er breekt iets af? Mogelijk dient het slot dan vervangen te worden.

Er bestaan Meerpuntsloten, Panieksloten, Insteeksloten en Elektrische sloten. Het kan zijn dat deze na verloop van tijd verslijten door achterstallig onderhoud of door veelvuldig gebruik.

Wanneer het slot van de deur of schuifpui kapot is, kan het zijn dat de deur niet meer geopend kan worden.
Bij een Meerpuntslot, wat tegenwoordig steeds vaker voorkomt, kan het zijn dat de haken of pennen in het kozijn vastzitten. Wij kunnen door middel van ervaring en handige methodes/materiaal deze sloten openkrijgen en waar nodig vervangen. Veel van deze sloten kunnen wij namelijk uit voorraad leveren en monteren.
Het is ook raadzaam om het deurslot regelmatig te onderhouden met de daarvoor bestemde middelen zoals WD-40. Zo blijven deursloten soepel en kunt u uw deur veilig open en dicht doen.

Ook bij bedrijven, openbare gebouwen en scholen zijn de deuren voorzien van sloten. Deze moeten voldoen aan allerlei veiligheidseisen. Hiervoor worden vaak panieksloten en elektrische sloten gebruikt. Bij nood kunnen deze sloten eenvoudig ontgrendeld worden zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. Het is daarom belangrijk dat deze sloten goed werken/functioneren.

Cilinder

Uw sleutel breekt af in het slot. Een probleem dat helaas wel eens voorkomt. Gelukkig hoeft u niet een heel nieuw slot te monteren, maar kan de cilinder vervangen worden.

Scharnieren

Het kan zijn dat uw deur klemt of stroef open en dicht gaat. In het ergste geval kan dit leiden tot beschadigingen aan de deur of het kozijn. Het kan te maken met de scharnieren van de deur. Kunststof, aluminium en houten deuren hebben ieders verschillende scharnieren. Deze kunnen gaan slijten en afbreken als dit niet goed onderhouden wordt. Wij kunnen de meeste scharnieren uit voorraad leveren en monteren. De deur kan dan weer recht worden afgehangen zodat alles weer soepel loopt.

Deurbeslag

Klinken, krukken, grepen, hendels. Het zijn enkele benamingen voor het deurbeslag op een deur. Het is de bediening van je deur en daarom is het belangrijk dat deze stevig en sterk is. Tegenwoordig zien we dit steeds vaker met kerntrekbeveiliging.

Is uw deur of een onderdeel van uw deur kapot stuur dan een mail naar: info@vda-geveltechniek.nl of bel naar 0162-511720 of vul een reparatie verzoek in. We zullen u dan zo goed en zo snel mogelijk te woord staan.