Raam kapot

Raam kapot

Als een ruit sneuvelt of beschadigd is, kunt u hier vrij snel een ruitenzetter voor inschakelen en vaak wordt dit binnen een paar uur opgelost. Maar wat als u raam niet meer open of dicht kan of bijna uit het kozijn valt?

Dan wordt het vaak al een lastiger verhaal. Wat is er kapot en waar vind ik zoiets? En wat voor mogelijkheden zijn er?

Er bestaan namelijk ontzettend veel verschillende soorten ramen in het kunststof, aluminium of hout. Dat kunnen draaikiepramen, klepramen of kantelramen zijn.

Maar er bestaan ook draairamen, valramen, kiepkantelramen, tuimel- en wentelramen, bovenlichtramen en kiepdraairamen.

Onderstaand zijn enkele types ramen toegelicht.

Draaikiepraam

Een draaikiepraam, of in de volksmond kiepkantel- of tuimelkiepraam genoemd, is een van de meeste voorkomende ramen die in huizen terug te vinden zijn. Deze zijn eenvoudig te bedienen en kunnen op verschillende standen gezet worden, om bijvoorbeeld te ventileren.

Door veelvuldig gebruik en verkeerd bedienen van het raam, kan het hang- en sluitwerk kapot gaan.

Denk hierbij aan het ronddraaien van de kruk/greep of dat het raam draait en kiept tegelijk. Ook kan het voorkomen dat er een scharnier afbreekt.

In al deze gevallen kunnen wij door middel van het vervangen van onderdelen deze problemen oplossen. Denk hierbij aan vervangen van scharnieren, scharen, espagnoletten/sluitstangen of hoeken.

Bij een kiepdraairaam werkt het hang en sluitwerk net iets anders, maar zitten veelal dezelfde onderdelen in.

Kiepraam

Bij een kiepraam is er alleen de mogelijkheid het raam te laten kantelen/kiepen. Hierbij zitten de scharnieren vaak onderop gemonteerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een badkamerraam.

Wij zijn gespecialiseerd in het repareren en leveren van alle bovenstaande soorten ramen. Zowel voor kunststof, aluminium en houten kozijnen. Ook voor het onderhoud, stellen en smeren van ramen kunnen wij u van dienst zijn.

Mocht u een kapot raam hebben, stuur dan een mail naar: info@vda-geveltechniek.nl of bel naar 0162-511720 of vul een reparatie verzoek in. We zullen u dan zo goed en zo snel mogelijk te woord staan.